Calculeren draait om het maken van een begroting/raming zodat wij de bouwkosten voor uw project helder in beeld brengen en u optimaal adviseren.
                    
Hoeveelheden en kennis van bouwkosten (materialen, normen) zijn essentieel voor het maken van begrotingen. Door beide zaken juist te combineren ontstaat een nauwkeurige, betrouwbare begroting. Mede door gebruik van GEOiD kunnen we de hoeveelheden nauwkeurig bepalen. Tevens zijn wij geaccrediteerd dealer van GEOiD, de nieuwe manier van hoeveelheden bepalen.

Calculaties en ramingen voor elk bouwproject en voor iedereen!

Spotts! maakt calculaties voor zowel eenvoudige als complexe projecten. Van een dakkapel tot een modern winkelcentrum met bovengelegen woningen. Wij hebben ruime ervaring op het gebied van bouwkosten in de industriebouw, woning- en utiliteitsbouw en (monumentale) renovatie.

Met Spotts! als uw specialist in calculeren bent u verzekerd van een onderbouwde begroting: de basis van een geslaagd bouwproject.

Elementenbegroting/-raming

Elementenbegroting/-ramingen zijn deterministische ramingen waarbij op de begroting elementenniveau wordt opgebouwd, bijvoorbeeld volgens de NL-SfB methodiek. Dit type ramingen kan heel grof worden opgezet op basis van kengetallen of juist gespecificeerd op elementenniveau. Als basis voor deze raming kunnen schetsen en aantekeningen dienen, maar ook geheel uitgewerkte plannen. De elementenraming is vooral bedoeld voor architectenbureaus, opdrachtgevers, projectontwikkelaars, adviesbureaus, in bouwteam en wooncoöperaties.
 

Directiebegroting/-raming

De directiebegroting/-raming hoort bij de definitieve ontwerpfase (DO) of besteksfase en kan worden uitgewerkt volgens STABU-codering of NL-SFB-codering. De begroting wordt op regelniveau gemaakt, gesplitst in de bestanddelen arbeid, materiaal en onderaanneming. De basis voor dit type begrotingen zijn technische omschrijving/bestekken, materiaalstaat, en constructie- en bouwkundige tekeningen.
De directiebegrotingen zijn vergelijkbaar met de inschrijf- of open begrotingen welke door de aannemer aangeleverd worden in de contractfase. Het verschil is dat er voor directiebegrotingen geen offerteaanvragen bij onderaannemers worden gedaan, deze worden ingeschat op basis van de marktkennis die wij in huis hebben.
 

Ramings- en begrotingssoftware

Spotts! maakt gebruik van diverse software (BouwCalc 6, BouwCalc 7 en IBIS-Trad 6.6) bij het maken van ramingen en begrotingen, deze kunnen wij ook omzetten naar andere software-extensies via een CUF-XML uitwisseling.

Logo BC 6Logo BC 7Logo IBISTRAD

Spotts Bouwkundig Adviesbureau

Spotts! Bouwkundig Adviesbureau B.V.
Postbus 2027
4800 CA BREDA
 
T: 076 - 5151292
E: info@spotts.nl
 
► meer contactgegevens